Alice 5 tips om e-handel

Publicerat 4 maj, 2021

I takt med att handeln på nätet växer är det ett naturligt steg för fysiska butiker att börja sälja online, inget måste men det är ytterligare ett ben att stå på.
 Det finns de som endast bedriver e-handel, dessa kan vara allt från mindre butiker till riktiga giganter, tillväxttakten av
e-handlare är stark – utan några som helst tecken på avmattning.

 Det är ett fint läge att ge sig in i leken om du ska starta en ny butik eller vill få den du redan har att öka försäljningen. Men hur gör du för att lyckas sälja riktigt bra i din e-handel? Det finns givetvis en rad faktorer, nedan bjuder jag på mina 5 bästa tips!
 
Hör gärna av dig om du vill snacka mer E-handel med mig, det är ett område jag brinner extra mycket för! 

Du når mig på: alice.fredriksson@ttela.se eller ring mig på 070-885 51 87.

 

Alice 5 bästa E-Handelstips! 

1. Jobba med ett tydligt erbjudande.
Samma sekund du slår upp portarna till din e-handel kommer den att befinna sig på en nästintill oändlig marknad. Det är en utmaning att nå fram idag därför behöver ditt erbjudande vara tydligt och dina budskap vara direkt riktade för att träffa din potentiella kund.

2. Jobba med personas
Beskriv din drömkund så detaljerat som du kan. Ålder och kön, hur bor den, vilka intressen den har och annan information som kan vara viktig. När du ser personen framför dig är det enklare att skapa kommunikation som kommer att prata direkt till den personen.

3. Integrera din e-handel med sociala kanaler 
Idag är det lätt att förlänga din e-handel till olika sociala plattformar så att du kan erbjuda dina produkter direkt i de kanaler där dina potentiella kunder letar efter inspiration och snabbt kan agera när de blir köpsugna.

4. SEO – sökordsoptimering
Det grundläggande när det kommer till SEO är återigen vilka personer hemsidan riktar sig till i form av produktbeskrivningar som i sin tur kan fylla sajten med relevanta sökord på ett helt naturligt sätt. Igen, var inte rädd att för att ha en tydlig persona. En sida som inte vill utesluta någon blir lätt otydlig. Kom ihåg att vara uthållig med din SEO-strategi.

5. SEM – sökordsannonsering 
Att annonsera i sökmotorer, det vill säga använda SEM, är ett bra sätt att få nya kunder samt påminna tidigare kunder om din butik. Hela 98% av kunder söker information inför ett köp. Här kan vi se till att synas i det betalda flödet. En otroligt riktad och effektiv marknadskanal långt ned i köptratten. Här sker ständigt stora uppdateringar i hur du skapar effektiva annonser så se till att hålla dina kunskaper uppdaterade antingen själv eller kontakta mig så hjälper dig med detta!

För mer tips följ oss gärna på LinkedIn eller på Instagram 👉   Businessfika